Ohje – Verot alkoholia netistä tilatessa

Alkoholin nettitilaamisen lisääntynyt valvonta on saanut monet miettimään miten alkoholin verojen maksu toimii. Ohje sivuja on useita ja voi olla vaikee saada selvää miten prosessi eteenee. Mikäli olet kiinnostunut verojen maksamisesta tilatessassi alkoholia netistä tai sinua mietityttää verojen maksu prosessi alkoholin nettitilauksissa, kannattaa lukaista tämä ohje, jossa asiat on selitetty lyhyesti ja selkeästi.

Käymme läpi askarruttavia kysymyksiä, jotka varmasti monella tulevat mieleen, kuten: Milloin veroja tulee maksaa alkoholia netistä tilatessa, miten verojen maksu alkoholia netistä tilatessa tapahtuu, sekä paljonko ja mitä veroja tulisi maksaa?

Onko kyseessä etäosto vai etämyynti?

Kyseessä on etäosto, kun asiakas hoitaa verot ja kuljetuksen Suomeen. Tässä tapauksessa asiakas on verovelvollinen.

Silloin kyseessä taas on etämyynti, kun myyjä hoitaa ostoksesta maksettavat verot ja tuotteiden kuljetuksen Suomeen. Tässä tapauksessa myyjä on verovelvollinen

Yksinkertaisesti sanottuna kuljetuksen hoitavan osapuolen tulisi huolehtia verojen maksusta.

Verojen maksu netissä alkoholia tilatessa

Vero.fi:n sivuilla on hyvin paljon eri lausuntoja alkoholi verojen maksuun, joita voi olla vaikea ymmärtää. Siksi olemmekin tehneet ohjeet jopa verojen maksuun, jotta alkoholin netistä tilaaminen olisi jouhevampaa ja suoraviivaisempaa.

1. Mene OmaVeroon

2. Kirjauduttuasi paina ”Omat veroasiat”, josta siirryt ”Kaikki verolajit” osioon.

kaikki verolajit

 

3. Valitse ”Valmisteverojen toiminnot” valmisteverot osiosta.

valmisteverot alkoholista

4. Valmisteverot” alta löydät Alkoholiveroilmoituksen, paina siitä. Myös juomapakkausveroilmoitus tulisi tehdä. Tämän jälkeen valitset kauden ”Tee ilmoitus” painikkeesta ja täytä tarvittavat tiedot.

On hyvä myös muistaa, että mikäli tilaat juomia EU:n ulkopuolelta tulee sinun tehdä tulliselvitys Tullille.

Verojen määrä tilatusta alkoholista

Verojen maksu määräytyy vero.fi:n alkoholi- ja juomaverotaulukon laskurin mukaisesti mukaisesti. Laskuri perustuu alkoholiprosenttiin ja litramäärään. Laskuri ei kuitenkaan anna varmaa sitovaa tietoa kyseisestä verosta.

Esimerkki olutlaatikon verotuksesta: 24 kpl paketti 4,6% tölkkiolutta (0,33l) – hinta ulkomaalaisessa alkoholi nettimyymälässä on 13,90 euroa. Keskioluen alkoholivero on 13,86 euroa. Päälle tulee vielä juoman juomapakkausvero, joka on 4,03 euroa. Valmisteverojen osuus on siis yhteensä 17,89 euroa ja verollinen hinta tölkeille yhteensä 31,79 euroa.

Mikäli sinulla herää lisää kysymyksiä alkoholin netistä tilaamisesta kannatta käydä vilkaisemassa Yleisiä Kysymyksiä osio.