Posti seuranta

Posti seuranta on paketteja netistä tilatessa rauhoittava ominaisuus. Posti seuranta toimii Suomen sisällä liikkuvissa paketeissa. Tässä artikkelissa kerromme yleisesti postin seurannasta, sen mahdollisista ongelmatilanteista, sekä mahdollisista muista vaihtoehdoista.

Lähetysten seuranta

Lähetyksen seuranta riippuu kuljetusliikkeestä. Jotkin kuljetusliikkeet tarjoavat lähetyksen seurantaan paremmat mahdollisuudet, kuin toiset. Suurin osa kuitenkin ilmoittaa tilauksen saapumisesta vähintäänkin viestillä. Jotkin kuljetuspalvelut tarjoavat mahdollisuuden reaaliaikaiseen lähetyksen seurantaan.

Käytännössä lähetyksen ja postin seuraaminen toimii puhelimella tekstiviestein.

Lähetyksen seurannasta Posti tai muu lähetyksen kuljettaja yleensä ilmoittaa aina sen mukaan, missä noutopisteessä posti on menossa.

Postin lähetystä voi seurata helposti lähetystunnuksella. Postin sivuilta, sekä useilta muilta sivuilta voi seurata lähetyksen kulkua Suomen sisällä. Kuljetusliikkeet yleensä ilmoittavat paketin sijainnista tekstiviestitse.

Posti Seuranta
Esimerkki kuva posti.fi sivun posti seuranta työkalusta.

Tilauksen noutaminen

Mikäli et ole paikalla, kun paketti tuodaan sinulle kotiin se useimmiten toimitetaan lähimpään postin toimipisteeseen. Siitäkin tulee kyllä asiakkaalle ilmoitus. Posti ei tällä tavoin lähde takaisin lähettäjälle ja vältytään paketin edes takaisin kuljettamisesta.

Lähetyksiä toimipisteissä Posti säilyttää vain rajoitetun ajan. Kirjelähetystä säilytetään lähtökohtaisesti postin toimipisteessä 14 päivää. Paketti taas säilyy 7 päivää. Mikäli tiedät, ettet ehdi nouda pakettia saamaasi aikaraamiin mennessä, ei hätää. Posti tarjoaa myös mahdollisuuden ostaa lisää säilytysaikaa. Jos itse ei pääse noutamaan pakettia voi toinen henkilö noutaa myös paketin valtakirjalla.

Posti pakettiautomaatit

Pakettiautomaatista noudettavan paketin noutaminen on erittäin yksinkertaista. Saat tekstiviestillä kaikki tarvittavat tiedot. Syötä vain tekstiviestistä saamasi koodi pakettiautomaattiin ja luukku pomppaa automaatista auki.

Mikäli posti saapuu isompaan paikkaan, jossa on useampia pakettiautomaatteja, vaikein osio voi olla löytää oikea pakettiautomaatti, johon posti on saapunut. Posti ei ole ainoa pakettiautomaattien tarjoaja, sillä muun muassa Matkahuolto ja Postnord tarjoavat seurantapalveluita ja pakettiautomaatteja postin noutamiseen.

Lähtökohtaisesti suurin osa kuljetusliikkeistä tarjoaa mahdollisuuden lähetyksen toimittamiseen pakettiautomaattiin, josta paketin voi noutaa. Monesti paketin toimituspaikka voi vaihtua, mikäli paketti on liian iso mahtuakseen pakettiautomaattiin. Tässä tapauksessa paketin voi noutaa, muutoksen yhteydessä ilmoitetusta posti toimipisteestä.

Posti seuranta tilatessa alkoholia netistä

Posti ei lähtökohtaisesti tarjoa kuljetuspalveluita netin alkoholimyymälöille, Alkoa lukuun ottamatta.

Vaihtoehtoisia kuljetuspalveluita kuitenkin löytyy, joilta voi tilata kuljetuksen. Esimerkkejä tällaisista palveluista löydät Kuljetuspalvelut sivultamme. Lähetysten kuljetukset ovat luonnollisesti hieman kalliimpia, kuin esimerkiksi vaatteita tilatessa.

Myös muidenkin kuin postin palveluilla lähetyksen seuraaminen onnistuu. Kuljetusliikkeillä on useimmiten seurantapalvelu, jolla tietää kutakuinkin, missä lähetykset ja tilattu paketti liikkuu.

Postin seuranta – Usein Kysytyt Kysymykset.

Miltä Posti Finlandin seurantanumerot näyttävät?

  • Kaikki Posti Finland lähetysten seurantanumerot ovat noin 13 merkkiä pitkiä. Ensimmäiset kaksi kirjainta seurantanumerosta kertovat lähetys maan.

Mistä voin seurata Posti lähetystä

  • Voit seurata posti lähetystä esimerkiksi posti.fi sivuston kautta tai vaikkapa 4tracking.net sivustolta

Toimitetaanko paketteja viikonloppuisin?

  • Se riippuu täysin kuljetuksen tarjoajasta. Posti kuljettaa paketteja kotiin maanantaista lauantaihin.