Sandels-olut

Sandels-olut: Suomalainen Olutklassikko

Sandels-olut: Suomalainen Olutklassikko

Sandels-olut on suomalaisille hyvinkin tuttu juoma, jota on valmistettu vuodesta 1995 lähtien. Kyseinen olut on nyt yksi Suomen suosituimmista olutmerkeistä, ja se on löytänyt tiensä monien olutharrastajien ja oluen nautiskelijoiden sydämiin.

Sandels-olut valmistetaan suomalaisista raaka-aineista, kuten maltaasta, humalasta ja vedestä. Sen maku on raikas ja tasapainoinen, ja se sopii erinomaisesti nautittavaksi ruuan kanssa tai yksinkertaisesti rentoutumiseen ystävien kanssa.

Myymälöitä, joista saat tilattua tätä olutta

Sandels-oluen historia

Sandels-olut sai nimensä suomalaisen kenraalin, Johan August Sandelsin mukaan, joka taisteli Venäjää vastaan Suomen sodassa 1800-luvulla. Sandels oli Suomen itsenäisyyden puolestapuhuja, ja hänen nimensä onkin valittu kunnioittamaan hänen työtään Suomen itsenäisyyden saavuttamiseksi.

Sandels-olut
Kuva Sandels 24-pack pakkauksesta.

Sandels-oluen valmistusprosessi

Sandels-olut valmistetaan perinteisellä menetelmällä, joka sisältää neljä vaihetta: maltaiden murskaus, mäskäys, keitto ja käyminen. Maltaat murskataan ja niistä muodostuu mallasuutetta, joka sekoitetaan veden kanssa mäskäysvaiheessa. Tämän jälkeen seosta keitetään, jolloin humalat lisätään mukaan. Käymisprosessin aikana hiiva lisätään seokseen, ja se jatkaa käymistään noin kaksi viikkoa.

Sandels-oluet

Sandels-olut on yleensä pehmeä, raikas ja helppo juotava. Siitä löytyy kuitenkin eri versioita. Sandels-oluesta löytyy myös useita erilaisia makuvaihtoehtoja. Suosituin on varmasti Sandels 4,7%. Oluet löytyvät useimmiten 0,33L, sekä 0,5L tölkeissä, sekä 0,33L lasipulloissa. Yleisimmät pakkaus koot ovat 6-pack, 8-pack, sekä 24-pack. Sandelssia saa hankittua niin lähikaupasta, kuin netistä olutta suoraan kotiovelle tilaamalla.

Tällä hetkellä markkinoilta löytyviä löytyy seuraavanlaisia oluita:

  • Sandels 4,7%,
  • Sandels Juhalout Suodattamaton 5,3%
  • Sandels 5,3%
  • Sandels 7,5%
  • Sandels Pils 4,8%

 

Sandels-olut ja ruoka

Sandels-olut sopii erinomaisesti monenlaisten ruokien kanssa. Sen kevyt humalaisuus ja raikas maku tekevät siitä ihanteellisen oluen grilliruoan kanssa, kuten pihvien tai makkaroiden kanssa. Sen pehmeä maku sopii myös hyvin mausteisten ruokien kanssa, kuten intialaisen tai meksikolaisen ruoan kanssa.

Kyseinen olut on myös suosittu juoma monissa suomalaisissa juhlissa, kuten juhannuksessa, mökkibileissä ja kesäfestivaaleilla. Sen raikas maku ja helppo juotavuus tekevät siitä suositun juoman juhliin, joissa halutaan tarjota kaikille vieraille jotain, joka sopii kaikkien makunystyröille, joka oluesta pitää.

Yhteenveto

Sandels-olut on suomalainen olutklassikko, joka on tullut tunnetuksi raikkaasta ja tasapainoisesta maustaan. Sen perinteinen valmistusmenetelmä ja suomalaiset raaka-aineet tekevät aitoon Suomen olutkulttuuriin kuuluvan juoman.

Oluen saatavuus on laaja, joten voit löytää sen useimmista suomalaisista kaupoista ja baareista, sekä netin eri alkoholimyymälöiden valikoimasta. Olut sopii hyvin esimerkiksi seuraavaa illanviettoa tai grillijuhlaa varten.

Mikäli olut ei ole juomasi, vilkaise linkistä Koskenkorva artikkeliamme.