juhannus juomat

Juhannusjuomat

Monilla herääkin kysymys ”mitä syödä ja juoda juhannuksena?”. Tässä artikkelissa esittelemme suosituimmat juhannusjuomat, joita nautitaan juhannuksen aikaan Suomessa.

 Juhannus

Suomen juhannus on yksi vuoden odotetuimmista juhlista, jolloin ihmiset kokoontuvat yhteen juhlimaan keskikesän saapumista. Juhannuksen juhlintaan kuuluu olennaisesti herkulliset ruoat ja virkistävät juomat.

Perinteisiin kuuluvat juhannuskokkojen sytyttäminen, saunominen, laulaminen ja tanssiminen. Juhannus on myös aikaa nauttia herkullisista ruoista, kuten grilliruoasta ja tuoreista marjoista, sekä luonnollisesti myös herkullisista juomista, kuten juhannussima. Monet suomalaiset viettävät juhannusta mökillä tai luonnonläheisissä ympäristöissä. Juhannus on iloinen ja rentouttava juhla, joka symboloi kesän alkua ja yhteisöllisyyttä.

Juhannusjuomat

Olut

Yksi juhannuksen perinteisimmistä juomista on tietysti olut tai kalja. Saunakalja perinteisesti olutta, joka nautitaan saunan jälkeen virkistävänä juomana. Olut kuuluu suomalaisten juhannuksen viettoon olennaisena osana, ja monet suosivat erilaisia paikallisia olutmakuja.

Juhannussima

Toinen suosittu juoma juhannuksena on sima. Juhannussima on perinteinen suomalainen simajuoma, joka valmistetaan kotona. Se on makea ja raikas juoma, joka saa makunsa sitruunasta, sokerista ja hiivasta. Sima nautitaan usein jääkylmänä ja se on erityisen suosittua juhannuksen aikaan.

Lonkero

Juhannuspöytä ei olisi täydellinen ilman lonkeroa. Lonkero on suomalainen long drink -juoma, joka on valmistettu ginistä ja greippilimonadista. Se on raikas ja hieman katkera juoma, joka on erittäin suosittu kesän juhlatilaisuuksissa, kuten juhannuksessa. Lonkero on helppo juoma, joka sopii hyvin juhannuksen rentoon ja iloiseen tunnelmaan. Onhan nykyään helppo tilata myös lonkeroa netistä.

Drinkit

Juhannuksena drinkit ja varsinkin marjaiset sellaiset ovat suosittuja. Mikäli viime vuoden marjakaudelta on jäänyt marjoja ja niitä on varsin hyvä käyttää erilaisten juomien valmistukseen. Esimerkiksi mustikkadrinkit ja vadelmalimonadi ovat suosittuja vaihtoehtoja. Marjadrinkit tarjoavat raikkaan ja luonnollisen vaihtoehdon juhannuksen juomavalikoimaan.

Viinit

Lisäksi juhannuksena suositaan myös perinteisiä punaviinejä, valkoviinejä ja kuohuviinejä. Suomessa on useita viinitiloja, jotka tuottavat laadukkaita ja herkullisia viinejä, mutta niitä on helppo tilata myös netistä. Viinejä nautitaan juhannuksena mielellään seurustelujuomana tai ruokajuomana, ja ne tuovat juhlapöytään oman ainutlaatuisen makunsa.

Alkoholittomat juhannusjuomat

Alkoholittomista vaihtoehdoista juhannuksen juomavalikoimassa suositaan usein raikkaita ja hedelmäisiä juomia. Esimerkiksi kotimaiset marjamehut, kuten mustaherukkamehu ja puolukkamehu, tarjoavat maukkaita vaihtoehtoja juhannuksen juomatarjoiluun. Lisäksi juhannuksena on suosittua nauttia virkistäviä limonadeja, kuten sitruunalimonadia tai vadelmalimonadia.

Muut juhannusjuomat

Juhannuksena suomalaisten juomavalikoimaan kuuluu myös kansainvälisiä suosikkeja, kuten erilaiset cocktailit. Monet juhannusjuhliin osallistujat valmistavat omia cocktailsekoituksiaan ja tarjoavat niitä vierailleen. Esimerkiksi perinteiset mojito- tai margaritacocktailit ovat suosittuja valintoja, jotka tarjoavat juhannuksen juhlijoille raikasta ja maukasta vaihtelua.

On tärkeää mainita, että juhannuksenakin alkoholin nauttiminen voi olla kohtuullista ja vastuullista. Alkoholia suositellaan nauttimaan maltillisesti ja huolehtimaan siitä, että kaikilla juhlijoilla on turvallinen ja mukava juhannuskokemus.

kesäinen juhannusjuoma

Yhteenveto juhannusjuomista

Yhteenvetona voidaan todeta, että juhannuksen juomavalikoima Suomessa on monipuolinen ja tarjoaa vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Olut, sima, lonkero, marjadrinkit, viinit, alkoholittomat mehut ja limonadit sekä cocktailit ovat suosittuja juomia, joita nautitaan juhannuksen aikaan. Riippumatta siitä, mikä juoma valitaan, juhannuksen tärkein tavoite on nauttia yhdessäolosta, kesästä ja suomalaisesta perinteestä.

Juhannuksen juomat saat tilattua kätevästi myös netistä, katso listamme netistä löytyvistä alkoholimyymälöistä.

Toivottavasti tämä artikkeli antoi sinulle hyvän katsauksen suosituimpiin juomiin juhannuksen aikaan Suomessa. Nauti juhannuksesta ja muista nauttia juomia vastuullisesti!

Kommentoi kommenttiosioon millaisia juhannuksen ruoan ja juomien yhdistelmiä sinulla on tullut kokeiltua.